Skip to main content

Ostoskori

Close Cart

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Navigoi alla olevilla linkeillä suoraan tiettyyn aihealueeseen.

Yleisiä kysymyksiä

Mikä on Ololinssit ja Piiloset?

Piiloset on kotimainen optisen alan yritys, joka on valmistanut korkealaatuisia linssejä Suomessa jo yli 30 vuotta. Ololinssit on Piilosetin silmälasilinssibrändi.

Voit lukea meistä lisää Tietoa meistä -sivulta ja Piiloset.fi sivuilta.

Millaisiin kehyksiin voidaan linssittää uudet linssit?

Linssitämme kaikki uudet ja käytetyt muovi- ja metallikehykset. Asiantuntijamme tarkistavat ja arvioivat kehyksen kunnon sen saapuessa linssihiomolle.

Millaisia kehyksiä EI linssitetä?

Emme linssitä siimakehyksiä/nylor-laseja, joissa kehyksen alaosa on korvattu nailonlangalla tai kehyksettömiä laseja, joissa linssien ympärillä ei ole lainkaan kehyksiä.
Alla esimerkkikuvat siimakehyksistä ja kehyksettömistä laseista.

Siimakehykset (nylor-lasit)


Kehyksettömät (ns. hengettömät)

Kuinka kauan kestää tottua uusiin linsseihin?

Suosittelemme päivittäistä totuttelua uusiin linsseihisi vähintään kahden viikon ajan. Yleensä  ihmisen näköjärjestelmä sopeutuu uusiin voimakkuuksiin ja linssityyppiin kahden viikon aikana. Jos muutokset entisiin silmälasivoimakkuuksiisi ovat suuret, voi tottuminen viedä jopa pidempään. Tarvittaessa ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Silmälasilinssit ovat yksilöllisiä lääkinnällisiä laitteita, jotka valmistamme optisten standardien ja ilmoittamiesi vahvuuksien mukaan. Laatumme takeena annamme linsseillemme 30pv tyytyväisyystakuun siitä päivästä kun olet vastaanottanut linssit.

Mistä saan linssireseptini?

Saat silmälasireseptin optikolta tai silmälääkäriltä. Optikot antavat linssireseptin usein erillisellä kortilla. Resepti voi myös olla optikkoliikkeen asiakasjärjestelmässä. Suosittelemme, että linssireseptisi on enintään 6kk vanha, jotta linssit saadaan valmistettua oikeille vahvuuksille.

Saanko linssit samalla hinnalla optikolta?

Verkkokauppamme hinnat ovat voimassa vain verkossa. Ololinssejä myyvät optikot tarjoavat kokonaisvaltaisen palvelun, kehysvalikoiman sekä laajemman linssivalikoiman.

Mitä jos näköni on muuttunut?

Jos viimeisimmästä optikko- tai silmälääkärikäynnistäsi on jo yli 6kk tai epäilet näkösi muuttuneen, suosittelemme käymään näöntarkastuksessa. Löydät lähimmän näöntarkastuksia tekevän optikkoliikkeen Hae lähin optikkosi-sivultamme.

Missä linssit valmistetaan?

Linssimme valmistetaan Varsinais-Suomessa Liedon linssihiomossamme ja toimitetaan suoraan asiakkaille hiomostamme. Piilosetin Ololinsseillä on korkeasta kotimaisuusasteesta kertova Avainlippu-merkki.

Onko tuotteilla palautusoikeutta?

Linsseillä ei ole palautusoikeutta. Linssit valmistetaan asiakkaan näön mukaan, joten kyseessä on varta vasten asiakkaalle valmistettu tuote, jota ei koske normaali kuluttajansuojalain 14 pv palautusoikeus. Luotamme kuitenkin laatuumme ja tarjoamme linsseille 30 päivän tyytyväisyystakuun eli jos et ole tyytyväinen linsseihisi valmistamme sinulle veloituksetta uudet. Voit lukea toimitusehtomme täältä.

Kuinka pitkä on toimitusaikanne?

Linssien valmistusaika on noin 7 päivää kehyksien saapumisesta meille. Pyydämme ottamaan kuitenkin huomioon kuljetuksiin ja postituksiin kuluvan ajan.

Mikä on 30pv tyytyväisyystakuu?

Tarjoamme linsseille 30 päivän tyytyväisyystakuun: mikäli et ole tyytyväinen linsseihisi, vaihdamme ne veloituksetta vastaaviin, toisen linssityypin linsseihin. Mikäli korvaavat linssit ovat kalliimmat, maksat vain hintojen erotuksen. Lue lisää tyytyväisyystakuusta.

Silmälasilinssit ovat yksilölliseen käyttöön valmistettuja lääkinnällisiä laitteita, eikä linsseihin siis sovelleta etäkaupan 14 päivän palautusoikeutta. Voit lukea toimitusehtomme täältä.

Minkälainen takuu linsseillä on?

Myönnämme linsseillemme ja pinnoitteelle kahden (2) vuoden takuun materiaali- ja valmistusvirheille. Takuu ei korvaa huolimattomasta tai virheellisestä käsittelystä tai kuumuudesta (esim. takkatulesta) syntyviä vaurioita. Noudata tilauksen yhteydessä toimitettavia hoito-ohjeita.

Mitä tapahtuu vanhoille linsseilleni?

Toimitamme vanhoista kehyksistäsi irroitetut linssit sinulle takaisin uusien linssiesi mukana.

Miten hoidan silmälasilinssejäni?

Puhdista linssit säännöllisesti linssien puhdistukseen soveltuvilla aineilla. Vältä linssien pyyhkimistä kuivalla kankaalla. Silmälasit on hyvä säilyttää sopivan kokoisessa ja puhtaassa kotelossa. Vältä linssien altistamista kuumuudelle tai nopeille lämpötilanvaihteluille. Tarkemmat hoito-ohjeet toimitamme tilauksesi yhteydessä. Voit tilata puhdistukseen sopivia tuotteita verkkokaupastamme.

Voinko tilata linssit ilman vahvuuksia?

Kyllä voit. Valitse yksitehot, haluamasi ominaisuudet (esim. sinivalosuoja ja huurtumattomuus) ja tilaa linssit.

Silmälasilinssien resepti

Miten ilmoitan linssitilaukseni tiedot?

Voit tilauksen yhteydessä valita kolmesta tavasta toimittaa meille linssireseptisi:

1. Lähetä meille kuva linssireseptistäsi, josta asiakaspalvelumme täyttää linssiesi tiedot.

2. Syötä linssireseptisi tiedot heti tilauksen yhteydessä tai

3. Ilmoita linssireseptisi vasta tilauksen jälkeen. Tilauksen jälkeen sinulle lähetetään linkki, jonka kautta pääset reseptitietojesi syöttämiseen tarkoitetulle lomakkeelle.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, mikäli kaipaat apua linssireseptin täyttämisessä.

Mistä saan linssireseptini?

Saat silmälasireseptin optikolta tai silmälääkäriltä. Optikot antavat linssireseptin usein erillisellä kortilla. Resepti voi myös olla optikkoliikkeen asiakasjärjestelmässä. Suosittelemme, että linssireseptisi on enintään 6kk vanha, jotta linssit saadaan valmistettua oikeille vahvuuksille.

Miten tulkitsen linssireseptiäni?

Silmälasireseptisi sisältää kaikki tarvittavat arvot ja tiedot, joita tarvitset silmälasitilausta tehdessäsi. Reseptit voivat erota toisistaan riippuen siitä millä optikolla olet käynyt. Silmälasireseptissäsi tulisi näkyä seuraavat perusarvot:

Voimakkuus (power / sphere / sfäärinen voimakkuus)
Miinusarvot viittaavat likitaittoisuuteen ja plusarvot kaukotaittoisuuteen.

Cyl/Sylinteriarvo
Ensimmäinen hajataittoisuuden korjaamiseen liittyvä arvo, sylinteriarvo, mittaa astigmaattisuuden eli hajataittoisuuden määrän. Huom! Sylinteriarvon näyttävä luku ilmoitetaan useimmiten negatiivisena, mutta jos reseptissäsi oleva sylinteriarvo on merkitty positiiviseksi, valitse positiivinen arvo.

Ax/Axis/Sylinterin akseli
Toinen hajataittoisuuden (astigmatismi) korjaamiseen tarvittava arvo ilmaistaan astelukuna ja se kertoo hajataittoisuuden sijainnin silmässä. Axisarvo kertoo mihin suuntaan taittovikaa korjataan. Jos sinulla ei ole astigmatismia (hajataittoa) jäävät sylinteri ja akseliarvot tyhjiksi.

Lisävahvuus/ADD
Arvo liittyy ikänäön (presbyopia) parantamiseen, sitä käytetään moniteholinsseissä. Lisäarvo on kaukovoimakkuuden ja lukuvoimakkuuden ero diopteriyksikköinä.

Silmäteräväli/PD/KV
Ilmoittaa pupillien etäisyyden toisistaan millimetreinä. Se näyttää linssin optisen keskipisteen oikean paikan. Jos reseptissäsi ilmoitetaan silmävälille vain yksi arvo (esim. 60), jaa tämä luku kahdella. PD 60 tulee täten ilmoittaa seuraavasti: PD 30 (vasen silmä = OS) ja PD 30 (oikea silmä = OD). Jos PD-arvo on ilmoitettu kahtena lukuna, esim. 66/63, on ensimmäinen arvo tarkoitettu kaukolaseille ja toinen lähilaseja varten.

Silmälasireseptistäsi mahdollisesti löytyviä muita merkintöjä:

Vapaa visus Ilmoittaa näkösi tarkkuuden ilman korjausta eli sen, kuinka hyvin näet ilman silmälaseja.

Korjattu visus Ilmoittaa näkösi tarkkuuden korjauksen kanssa eli sen, kuinka hyvin näet silmälasien kanssa.

Linssiominaisuudet ja linssien valinta

Tarvitsenko yksitehot vai monitehot?

Voit valita käyttötarpeeseesi sopivan linssin verkkokaupastamme. Voit tilata yksitehot kauko-tai lähilaseiksi. Monitehoilla näet samalla linssillä sekä lähelle että kauas.

Miten valitsen itselleni sopivan ohennuksen?

Ohennetut linssit ovat ”tiiviimpää” muovimateriaalia ja taittavat valoa enemmän. Ohennetut linssit ovat kevyempiä ja ohuempia, lisäksi ohennetussa linssissä on 100 % UV-suoja. Kertaohennettujen linssiemme taitekerroin on  1.6 ja tuplaohennettujen 1.67. Tuplaohennettu linssi ei ole optisesti parempi kuin kertaohennettu. Pienillä voimakkuuksilla suosittelemmekin vain kertaohennusta.

Suosittelemme valitsemaan kertaohennuksen (1.6) voimakkuuksilla -2.0- -4.50 ja + 2.0- + 4.0. Tuplaohennus (1.67) voimakkuuksilla -4.0- – 7.0 tai +3.50- +5.50. Jos sinulla on isommat silmälasivoimakkuudet, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Mitä eroa on ohennuksilla ja taitekertoimilla?

Tarjoamme linssivaihtoehtoja eri hintaluokkiin, joten linssityypeissä on eroja ohennuksien (taitekertoimien) ja UV-suojan suhteen.

Ohennetut linssit ovat ”tiiviimpää” muovimateriaalia ja taittavat valoa enemmän. Ohennetut linssit ovat kevyempiä ja ohuempia, lisäksi ohennetussa linssissä on 100 % UV-suoja.

Yksitehojen ja monitehojen taitekertoimet ja UV-suojat:

  • Taitekerroin 1.5, ei UV-suojaa
  • Taitekerroin 1.6, 100% UV-suoja,
  • Taitekerroin 1.67, 100% UV-Suoja

Onko linsseissä UV-suoja?

Ultraviolettisäteily tutkitusti vahingoittaa silmän soluja, joten silmät tulisi suojata UV-säteilyltä. Linssivaihtoehdoista näet missä linsseissä on UV-suoja.

Yksitehojen ja monitehojen taitekertoimet ja UV-suojat:

  • Ohentamaton (taitekerroin 1.5): ei UV-suojaa
  • Kertaohennettu (taitekerroin 1.6): 100% UV-suoja,
  • Tuplaohennettu (taitekerroin 1.67): 100% UV-Suoja

Mitä ovat monitehojen näköalueet?

Monitehoissa on valittavissa näköalueet Hyvä ja Laaja. Hyvä-monitehojen näköalue tarjoaa hyvää näkemistä lähelle ja kauas. Laaja-monitehojen valmistus sisältää useamman vaiheen, ja ne mahdollistavat parhaat mahdolliset näköalueet lähelle ja kauas.

Mikä on huurtumaton pinnoite?

OLO® Huurtumattomat -nanopinnoite on ensimmäinen Pohjoismaissa saatavilla oleva fyysinen pinnoite, joka ehkäisee pysyvästi ja tehokkaasti silmälasien huurtumista. Pohjoisen oloihin hyvin sopivat linssit ehkäisevät huurteen muodostumista ja helpottavat arkea niin töissä, urheillessa kuin ulkoillessa. Lue lisää huurtumattomasta pinnoitteesta.

Toimitus ja maksaminen

Miten toimitan kehykseni Piilosetille?

Älä poista linssejä kehyksestä, teemme sen puolestasi. Tehtyäsi tilauksen verkkokaupassamme lähetämme sinulle postituskuoren, jossa voit toimittaa kehyksesi meille. Laita silmälasisi linsseineen kehyskoteloon ja laita kotelo kuplamuovikuoreen. Palauta kuplamuovikuori lähimpään Postin palvelupisteeseen. Palautamme vanhat linssisi ja kehyskotelosi valmiin tilauksesi yhteydessä.

Mihin maihin toimitatte?

Palvelumme on saatavilla tällä hetkellä vain Suomessa.

Mitä maksutapoja otatte vastaan?

Maksuvälittäjämme on PayTrail. Maksutapoja ovat kaikki yleisimmät verkkopankit (OP, Nordea, Handelsbanken, Säästöpankki, Oma SP, S-Pankki, POP Pankki, Aktia, Ålandsbanken, Danske Bank), maksukortit (Visa, Mastercard, Eurocard) ja mobiilimaksut MobilePay, Pivo ja Siirto.

Tarjoamme myös mahdollisuuden maksaa Walley laskulla tai osamaksulla. Lue lisää osamaksusta.

Tilaus- ja toimitusehtomme.