Skip to main content
OstoskoriClose Cart

Silmälasit ovat välttämättömiä monien ihmisten jokapäiväisessä elämässä, mutta ne voivat likaantua ja tahriintua helposti. Lika, roiskeet, meikki ja ihon rasvat saattavat tahria laseja päivän aikana. Myös hiki ja ihon bakteerit tarttuvat ihokontaktista kehyksiin ja linsseihin. Tahrat saattavat hajoittaa valoa ja haitata esimerkiksi pimeällä ajamista.
Silmälasit olisikin syytä pestä päivittäin.
Kun peset lasisisi oikein varmistat kirkkaan näön ja lasisi näyttävät myös hyviltä.

Silmälasit kannattaa puhdistaa vedellä ja silmälasien puhdistukseen suunnitellulla vaahtoavalla Piiloset saippualla. Linssit voi puhdistaa Piiloset lens clean -puhdistussuihkeella. Vaahtoava saippua veden kanssa poistaa tehokkaasti mutta hellävaraisesti öljyt sekä lian, ja sillä on erittäin helppo puhdistaa silmälasien kaikki osat: linssit, kehykset, sangat ja nenätyynyt.
P.S. vaahtoava saippua sopii hyvin myös käsien pesuun ennen piilolinssien laittoa.
Jos vettä ei ole saatavilla, niin linssit voi puhdistaa puhdistussuihkeella yhdessä mikrokuituliinan kanssa. Jos vaahtoavaa saippuaa ei ole saatavilla voit käyttää myös vedellä reilusti laimennettua käsitiskiainetta. Älä käytä lasien puhdistukseen laimentamatonta käsitiskiainetta.

Silmälasien pesu vaahtoavalla saippualla tai käsitiskiaineella

Tässä on vaiheittaiset ohjeet silmälasien tehokkaaseen pesemiseen vedellä ja Piiloset saippualla (tai käsitiskiaineella):

  1. Pese kätesi ensin huolellisesti saippualla ja vedellä poistaaksesi kaikki lika ja öljy iholtasi. Tämä auttaa estämään linssien ylimääräistä tahriintumista ja tahroja.
  2. Huuhtele lasit haalean veden alla. Vältä kuumaa vettä, koska se voi vahingoittaa linssin pinnoitteita tai kehyksiä. Pidä silmälaseja kiinni kehyksien sillasta, jotta vältät kehysten taipumisen tai vääntymisen.
  3. Levitä pieni määrä vaahtoavaa saippuaa sormenpäille. Käsitiskiainetta käytettäessä ota pieni määrä tiskiainetta sormenpäähän, laimenna vedellä ja vaahtouta tiskiainetta.
  4. Hiero saippuavaahtoa varovasti linssien, nenätyynyjen ja kehysten molemmille puolille sormenpäilläsi. Muista puhdistaa linssin koko pinta ja etenkin reunat huolellisesti, sillä niihin kertyy usein likaa.
  5. Huuhtele lasit huolellisesti haalealla vedellä poistaaksesi kaikki saippuajäämät. Muista poistaa kaikki saippua nenätyynyistä ja kehyksistä.
  6. Ravista ylimääräinen vesi pois ja kuivaa lasit sitten pehmeällä, puhtaalla, nukkaamattomalla liinalla kuten pehmeällä nenäliinalla. Älä käytä kuivaukseen karheaa käsipaperia tai vessapaperia. Viimeistele kuivien linssien ja kehysten puhdistus puhtaalla mikrokuituliinalla.
  7. Tarkista lasisi huolellisesti varmistaaksesi, että ne ovat puhtaat ja kuivat. Jos jäljellä on tahroja tai täpliä, toista prosessi alkaen vaiheesta 2.

Vältä kuivien linssien pyyhkimistä kuivalla liinalla tai kankaalla naarmuuntumisen ehkäisemiseksi.
Kun olet puhdistanut lasit, säilytä ne puhtaassa silmälasikotelossa suojataksesi niitä pölyltä ja naarmuilta.

On tärkeää huomioida, että joissakin silmälaseissa voi olla erityisiä pinnoitteita tai linssejä, jotka vaativat erityistä hoitoa. Esimerkiksi huurtumaton pinnoite tulee aktivoida puhdistuksen jälkeen. Tarkista optikon tai silmälasien valmistajalta mahdolliset puhdistussuositukset.

Yhteenvetona voidaan todeta, että silmälasien oikea pesu on yksinkertainen prosessi, joka vaatii hieman huolellisuutta ja huomiota. Noudattamalla yllä olevia ohjeita pidät lasisi puhtaina ja hyvässä kunnossa, mikä auttaa säilyttämään selkeän ja mukavan näön.

Jos tarvitset silmälasien puhdistustuotteita, niin katso silmälasien puhdistukseen sopivat tuotteet verkkokaupastamme: